Koopadvies gevraagd voor mustang

Voor de nieuwe leden,kijk deze topic's even door...

Moderator: Shelby GT-H

Plaats reactie
Putten
Berichten: 4
Lid geworden op: do 28 dec, 2023 21:00

Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Putten »

Hallo allemaal, nieuw forum lid hier maar al enkele jaren door dit forum heen gesnoept. Nu ik dan toch eindelijk afgestuurd ben en een serieuze baan heb, ben ik serieus aan het overwegen om een mustang te kopen.

Aangezien ik op technisch niveau nog vrij weinig weet van mustangs, vraag ik bij deze jullie ook het advies waar ik naar op zoek moet gaan (dit weet ik zelf ook nog namelijk niet). De droom is een fastback uit 67 te kopen, die wat enige reparatie vereist wat een persoon zich zelf kan aanleren (bijvoorbeeld: repareren of vervangen van kleine onderdelen maar geen laswerk, echter ook niet bang om grote onderdelen uit elkaar te halen en te repareren).

Echter, mocht een mustang (fastback) uit die tijd te duur of te onbetrouwbaar/complex zijn, zal ik op zoek gaan naar een andere oude muscle car (camaro of corvette vind ik immers ook heel mooi). Ik heb geen ervaring met aan auto's sleutelen noch het onderhouden er van, daarom heb ik ook geen haast om er een te kopen.

Wat raden jullie aan voor iemand zoals ik? Absolute afrader of gewoon doen en je ziet het wel? Of toch op zoek naar een andere muscle car? Mijn absolute max aankoop prijs is rond de €40.000.

Kort door de bocht dus: Heb een doel, overweeg serieus om iets te kopen maar ben ook tegelijkertijd reëel.

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
peer
Berichten: 2486
Lid geworden op: zo 26 sep, 2004 10:57

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door peer »

Ik wil niet te negatief zijn maar als iemand die menig mustangs heeft gehad van die tijd, 40.000 voor een goede 67 fastback is al jaren niet meer mogelijk. De 67/68 fastbacks zijn te gewild. Voor 40.000 koop je een project. Een beetje kwaliteit zit je al snel aan 60k en hoger.

Ik ken ondertussen genoeg forum leden die dachten goedkoper uit te kunnen zijn en die kopen een goedkoop exemplaar, vervolgens kunnen ze jaren niet rijden en zijn ze onder de streep over de 70k kwijt. Onderdelen en specialisten zijn erg duur tegenwoordig.
Gebruikersavatar
Kuupertie
Berichten: 1199
Lid geworden op: zo 26 sep, 2004 14:07
Locatie: Ommen

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Kuupertie »

Mijn ervaring heeft geleerd, dat hoe minder je kunt (maar wel wil) hoe beter je af bent met een oude auto :-)
Gebruikersavatar
mustangman
Berichten: 377
Lid geworden op: za 22 mei, 2004 15:33
Locatie: Zuid Nederland
Contacteer:

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door mustangman »

:welcome1: op het DM&FF. Ik ga mee in het advies van Peer. De tijd dat je voor 40K een mooie fastback kon kopen is al wel enkele jaren geleden. Voor dit bedrag (40K) kun je nu een redelijke coupe kopen. Maar ook voor coupe's worden nu prijzen gevraagd waar (Mustang) kenners vraagtekens bij hebben. Mijn advies is, ga eerst eens goed rondkijken wat er allemaal te koop is en kijk ook goed naar de verschillen, daar hoef je geen technische kennis voor te hebben. Daarbij kan je je eerst natuurlijk al verdiepen in wat origineel is en wat niet, daarvoor zijn onder andere deze boeken aan te raden:

https://www.amazon.com/Mustang-Does-Ill ... 091305609X

https://www.amazon.com/Mustang-Restorat ... 0&sr=1-37
https://www.amazon.com/Original-Mustang ... 211&sr=1-3
Mustangman

California Special 1968 Lime Gold, Shelby GT350 1966 recreation (363ci)
SOLD: Shelby GT350 1968, CJ 428 1968 1/2, Fastback GT 1968, Boss 302 1970, GT 2005, coupe 1995, GT coupe 1965, convertible 1968
Gebruikersavatar
saf1908
Berichten: 1628
Lid geworden op: vr 04 mei, 2012 19:48

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door saf1908 »

Eens met bovenstaande.

Voor €40.000 zou ik een hele mooie goede Coupe kopen uit die jaren. Dan kun je ook de V8 nog betalen, heb je een goede auto en houd je nog wat geld over waarschijnlijk.

Ik zou zeker een forumlid of andere Mustang-kenner meenemen, want het is makkelijk “verliefd” te worden op de eerste auto die bekijkt.

En het blijven oude auto’s, dus als er dan af en toe iets stuk gaat, is het betaalbaar en niet zo’n drama zelf uit te zoeken.

Het is pas een afknapper als je veel geld steekt in een auto die (zoals Peer ook aangaf) toch veel gebreken vertoont en je meteen een berg werk en kosten hebt en het plezier snel is verdwenen.

Welkom trouwens!
1966 Mustang Fastback
Putten
Berichten: 4
Lid geworden op: do 28 dec, 2023 21:00

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Putten »

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties! Zoals eerder gezegd ben ik vrij nieuw in deze wereld dus had niet verwacht dat ze zo duur zouden zijn. Wellicht heb ik het ook verkeerd verwoord, mijn idee was maximaal €40K uit te geven aan een fastback waar nog wat gebreken aan zijn en ik die vervolgens zelf ga repareren. Een mooi voorbeeld :

https://www.geevers.nl/nl/aanbod/ford-m ... tback-2702

https://www.geevers.nl/nl/aanbod/ford-m ... k-gta-2310

Ik persoonlijk zie niet heel veel werk wat er aan verricht moet worden waar ik echt een expert voor nodig zou hebben (laswerk, honen etc) aan de hand van de foto's/beschrijving. Wat mis ik hier? Welke gebreken zien jullie die ik (waarschijnlijk) over het hoofd zie? Ik zelf vind de auto prachtig, zie niet veel roest/las werk o.i.d.

Dus kort samengevat, is zoiets te doen? Is het realistisch om zoiets te kopen en zelf aan te sleutelen of is dat echt te onrealistisch? Of kan ik beter doorsparen voor eentje die ik rijklaar kan kopen? Overigens vind ik zelf ook de mach one ontzettend mooi, die ziet er qua prijs realistischer uit voor mijn budget. Of heb ik dat dan verkeerd gezien?

Nog een korte vraag: welke boeken raden jullie aan voor het restaureren? Ben op zoek naar fysieke boeken, veel gezien maar probeer dus echt advies te krijgen van Nederlanders met ervaring. Idee is dat ik zelf een boek lees/verdiep voordat ik een mustang zou kopen. Bij voorbaat dank!


Mvg,

Put
Gebruikersavatar
Swordfish79
Berichten: 828
Lid geworden op: zo 05 jul, 2015 13:20

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Swordfish79 »

bij de blauwe wat me zo opvalt
slecht gespoten, rubbers in de deuren mee gespoten
op de foto's zie je de sinsasappel huid al zitten.
shackle's bij de achterveren zijn dus doorgezakt die veren (goedkope manier van ophogen)
traction bars aan de achteras
subframe connectoren
is wel goed gebruikt denk ik.

Die witte dat is een totaal restauratie in mijn ogen

grtz
Gebruikersavatar
Rmustang
Berichten: 191
Lid geworden op: za 23 jul, 2011 17:17

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Rmustang »

Missen de beide mustangs ook een torque box aan de onderkant voorzijden. Of ben ik abuis.

Groeten Roy
-Mustang Coupe 1966 289 V4 -- 4 Speed Toploader. (Sold)
Er zijn vele ogen die het beter zien,slechts weinig handen die het maken.
Gebruikersavatar
Dakloos
Super User
Berichten: 5530
Lid geworden op: za 17 jun, 2006 11:16

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Dakloos »

Rmustang schreef: wo 03 jan, 2024 19:01 Missen de beide mustangs ook een torque box aan de onderkant voorzijden. Of ben ik abuis.

Groeten Roy
Klopt, in 67 hadden niet convertibles er maar één.
Erwin

1966 convertible
Gebruikersavatar
Gearz
Super User
Berichten: 5520
Lid geworden op: zo 11 mei, 2008 18:39
Locatie: Midden-Gelderland

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Gearz »

Het zijn beiden Mustangs waarbij duidelijk beschreven staat dat het restauratie projecten zijn (geen opknappertjes dus!) waar dus nog een hoop geld en tijd in geïnvesteerd moet gaan worden.
Daarnaast, de '67 fastback is nu eenmaal populair dus daar betaal je ook stevig voor.

Je zou je allereerst kunnen afvragen waarom ze de blauwe (slecht) overgespoten hebben, ik zou er liever eentje zien waar je gewoon kan zien hoe de conditie is en waar de rottigheid zit. Op deze manier maken ze vaak auto's die 30 jaar in een achtertuin of schuurtje hebben stilgestaan klaar voor snelle export verkoop.
Denk aan minimaal 20k extra voor je 'm een beetje leuk op de weg hebt. En dan er vanuit gaande dat er weinig rottigheid onder die camouflerende nieuwe laklaag schuilgaat en motor en bak in orde zijn. Ik zou er eerst eens met een magneetje of een lak dikte meter overheen gaan.

Bij de witte zie je van een afstand al dat er rondom schades in de body zitten, waarschijnlijk ook dikke lagen Bondo/Plamuur.
Wel een GTA wat 'm dan nog enigszins opdrijft qua prijs maar ik zou 'm lekker laten staan tenzij je er 30K+ extra aan wil uitgeven en de komende jaren iets te doen wilt hebben.

Mijn advies zou zijn om toch een mooie coupe te kopen of een sportsroof van 69-70 die nog net iets onder de hedendaagse "gekkenhuis" prijs zitten.
Koop je voor 45-50k een leuke auto waar nog best iets aan te doen valt maar waar je niet zit opgezadeld met een (te) ambitieus project.

Michel.
'70 440hp - 590NM 347 EFI Stroker, Astro A5 manual, 9" 3.50ls, '12GT disc-disc, R&P.
Gebruikersavatar
peer
Berichten: 2486
Lid geworden op: zo 26 sep, 2004 10:57

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door peer »

Die witte, die heeft duidelijk een volledige restauratie nodig, die heeft minimaal 15k aan onderdelen en 15k aan body work nodig.
De blauwe, ik denk dat die heel slecht in de lak staat gezien het lakwerk (en doordat zelfs de stripping op plekken spuitnevel bevatten :shock: :oops: :roll: ) Aangezien de wagens bij dezelfde verkoper staan en het iemand is die auto's goed kan vergelijken aangezien het zijn main business is dit soort type auto's te verkopen mag je bij jezelf afvragen waarom die volledige restauratie (witte) net zoveel moet opbrengen als deze 'beter uitziende'.

Ik denk zelf dat er veel verborgen zal zitten en die zal ook volledig kaal moeten en gespoten moeten worden, van de andere kant is die wel goed compleet en lijkt me niet rot te zijn.

Beide is niet 'wat sleutelwerk in de garage' maar restauraties. Hoewel als je 40/45k wil uitgeven en in een lelijk gespoten auto wil rijden ja dan is die blauwe wel een optie.
Gebruikersavatar
sjirafje
Berichten: 928
Lid geworden op: do 29 okt, 2015 23:14
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door sjirafje »

Voor zover ik dat kan beoordelen is de bodem van die witte beter dan van die blauwe.
Beiden hebben als conditie volgens de verkoper "Restauratie project".
Verzonden vanaf mijn smartphone, tablet of pc zonder Tapatalk.

Mustang Coupe - 1965
http://mustang.sjirafje.nl/agenda.htm
Putten
Berichten: 4
Lid geworden op: do 28 dec, 2023 21:00

Re: Koopadvies gevraagd voor mustang

Bericht door Putten »

Hallo allemaal,

Super bedankt voor jullie advies! Ook het "negatieve" advies is welkom, ik ben immers een complete beginner op dit gebied.
Gezien het advies, zal ik nog even door sparen tot winter volgend jaar en tot die tijd mij verdiepen door boeken o.i.d. lezen over het onderhouden/restaureren van (Tips zijn welkom!) Ook zal ik nog af en toe door het forum snoepen...

Groet,

Put
Plaats reactie

Terug naar “Meest gestelde vragen”