Accu bijna dood?

Plaats de jouwe hier.........

Moderator: Shelby GT-H

Plaats reactie
Gebruikersavatar
LaoTzu
Berichten: 35
Lid geworden op: do 15 feb, 2018 11:51
Locatie: Gent, België

Accu bijna dood?

Bericht door LaoTzu » ma 28 jan, 2019 15:45

Na drie maanden stilstand heb ik dit weekend mijn '65 pony op orde gezet en weer eens gestart. De accu had heel de tijd mooi aan de druppellader gehangen, die 13.6V aangaf. Na het starten - OK, na 3 keer 8 seconden starten voor er leven in de brouwerij kwam - bleef het "ALT" lampje op het dashboard branden. Ook na 5 minuutjes stationair draaien bleef ALT branden.

Voor de winter nooit problemen mee gehad... Is dit een teken dat de accu bijna dood is? Of is dit omdat ik veel en lang moeten starten heb?
Ik hoop dat het de alternator niet is?

In elk geval, daarna terug de accu aan de druppellader gehangen, die gaf onmiddelijk aan dat de batterij 2/3 ontladen was.

Wat denken jullie :?:
My pride and joy: 1965 Mustang Cabrio - V8 A-code

Gebruikersavatar
Swordfish79
Berichten: 615
Lid geworden op: zo 05 jul, 2015 13:20

Re: Accu bijna dood?

Bericht door Swordfish79 » ma 28 jan, 2019 16:01

Ik denk dat je accu niet meer wordt bijgeladen door de dynamo. Dus dynamo of laadstroom regelaar defect.

Succes
The Truth is Out There.

Gebruikersavatar
Gearz
Super User
Berichten: 5132
Lid geworden op: zo 11 mei, 2008 18:39
Locatie: Midden-Gelderland
Contacteer:

Re: Accu bijna dood?

Bericht door Gearz » ma 28 jan, 2019 22:44

Meten is weten lijkt mij zo..

Michel.

Gebruikersavatar
LaoTzu
Berichten: 35
Lid geworden op: do 15 feb, 2018 11:51
Locatie: Gent, België

Re: Accu bijna dood?

Bericht door LaoTzu » di 29 jan, 2019 13:13

Ik ben niet zo thuis in meten en electriciteit. Kan je mij vertellen (met bij voorkeur een foto'tje bij) wat ik op welke kabels moet meten?
Een multimeter heb ik wel.

bedankt!
My pride and joy: 1965 Mustang Cabrio - V8 A-code

Gebruikersavatar
peer
Berichten: 1746
Lid geworden op: zo 26 sep, 2004 10:57
Locatie: Mol

Re: Accu bijna dood?

Bericht door peer » di 29 jan, 2019 14:46

Multimeter op volt DC, rood op +, zwart op - accu

Meten:
1. voor starten (zou tussen de 12 en 12.7 moeten zijn)
2. met lopende motor (zou boven de 13.5 moeten zijn)
Raven Black 1966 GT met rood pony interieur.
Shadow black 2016 GT

Gebruikersavatar
1967coupe
Adverteerder
Berichten: 7821
Lid geworden op: za 25 sep, 2004 17:54
Locatie: Dalfsen
Contacteer:

Re: Accu bijna dood?

Bericht door 1967coupe » di 29 jan, 2019 19:29

Europees importeur van de snake-eyes http://www.snake-eyeshop.eu
US Car Gifts nu ook op facebook, https://www.facebook.com/pages/US-Car-G ... 5142961549
http://www.uscargifts.nl

Gebruikersavatar
LaoTzu
Berichten: 35
Lid geworden op: do 15 feb, 2018 11:51
Locatie: Gent, België

Re: Accu bijna dood?

Bericht door LaoTzu » za 02 feb, 2019 11:15

De test uitgevoerd.
Zonder motor 13V,met draaiende motor gaat het vlot naar 13,6 tot 14V bij gas geven.
Het ALT lichtje is uit ook nu. Dus waarschijnlijk was ietd tijdelijk ivm de eerste opstart in een koude omgeving.

Fingers crossed. Ik hou het in de gaten.

Bedankt voor jullie expert hulp, as usual!
My pride and joy: 1965 Mustang Cabrio - V8 A-code

Plaats reactie

Terug naar “Restaureren, tips, technische vragen en links”