onderhandeling prijs in de VS

Bijna alles is bespreekbaar. Hou het netjes!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
pmadelis
Berichten: 50
Lid geworden op: di 26 mei, 2015 19:51
Locatie: Sittard-Geleen

onderhandeling prijs in de VS

Bericht door pmadelis »

Hallo,

ik ben de opties aan het bekijken om een mustang te importeren uit de VS. Heb al enkele offertes opgevraagd, maar 1 punt waar ik mee zit is de onderhandeling over de prijs vd auto. Veel import bedrijven bieden dit niet aan.

Ik wil dit niet zelf doen maar iemand op locatie hebben die dit kan omdat ik denk dat face-to-face beter werkt dan via de telefoon...

Heeft er iemand ervaring hiermee of tips hoe dit aan te pakken??

Ten tweede...indien je besluit de auto te kopen hoe kun je het beste de betaling doen? via creditcard of overschrijving? ook hier zijn tips welkom...

Gr, Patrick

Gebruikersavatar
Mack
Super User
Berichten: 5109
Lid geworden op: ma 30 jan, 2006 13:43
Locatie: Rotterdam

Re: onderhandeling prijs in de VS

Bericht door Mack »

Ik heb mijn auto geïmporteerd via Hennie Lek. Hij heeft iemand in de US die de auto inspecteert voor hem te kopen en onderhandelt. De betaling (van auto en importeren) gaat via hem.
Mack
1998 Ford Mustang GT
Because BLUE

Gebruikersavatar
Mitchie
Berichten: 265
Lid geworden op: wo 18 dec, 2013 20:05
Locatie: Barendrecht

Re: onderhandeling prijs in de VS

Bericht door Mitchie »

Ik begreep ook altijd dat bij dealers niet te onderhandelen valt over de prijs. In tegenstelling tot Nederland schijn je er bijna niets vanaf te krijgen.

Maargoed ik heb hier geen ervaring mee.
2005 Mustang GT

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 1976
Lid geworden op: di 06 jul, 2010 13:21
Contacteer:

Re: onderhandeling prijs in de VS

Bericht door Eric »

Mitchie schreef:Ik begreep ook altijd dat bij dealers niet te onderhandelen valt over de prijs. In tegenstelling tot Nederland schijn je er bijna niets vanaf te krijgen.
Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik lees veel forums en daar worden regelmatig zeer scherpe deals gemeld. Je moet er wel in person naar toe gaan natuurlijk en verschillende dealers tegen elkaar uitspelen. Dat is niet anders dan hier. Via internet kun je veel voorwerk doen. In sommige staten zijn ze veel makkelijker dan in andere. Dat zie je bv ook met het kopen van een GT350, waarvan er maar weinig beschikbaar zijn. Er zijn dealers die hun exemplaar niet zonder minstens 20K markup laten gaan en er zijn er ook die hem gewoon voor de listprijs verkopen. Amerikanen reizen ook regelmatig naar een heel andere staat om er daar een te halen.

Maar waarom zou je het allemaal zelf doen? Er zijn hier in Nederland genoeg specialisten die het hele proces voor je kunnen regelen. De aankoop in de VS is het makkelijkste deel. Dan begint het circus pas.
2016 GT Fastback
1995 GT Coupe - Project SAL1-LL
1995 GT Convertible - Bone stock

Plaats reactie

Terug naar “Member's Koffiecorner”