Pagina 1 van 1

RDW keuring met USA title (kenteken)

Geplaatst: zo 15 mar, 2020 15:19
door PieterFastback
Ter info,

ik heb onlangs mijn Mustang uit 1965 op NL kenteken gezet. Bij de RDW wordt dan standaard het oude kenteken ingenomen. Bij mij was dit het amerikaanse kenteken.
Omdat ik geen reden kon bedenken waarom dit is ingenomen heb ik RDW hoofkantoor gevraagd of het mogelijk was om mijn kenteken terug te krijgen en binnen een week kreeg ik het thuis in de bus!

Altijd handig om te hebben mocht de auto ooit weer terug gaan naar Amerika.

Re: RDW keuring met USA title (kenteken)

Geplaatst: do 02 apr, 2020 20:07
door keesie25
Is inderdaad vreemd, wat moet de RDW met je oude kentekenplaten. Zou daar een of andere wet/regelgeving over zijn? Bestaan er foto's van je auto.....?

Re: RDW keuring met USA title (kenteken)

Geplaatst: do 02 apr, 2020 21:05
door sjirafje
De platen en het kenteken zijn niet perse hetzelfde. Toen ik een aantal jaar geleden een auto uit Duitsland heb geïmporteerd moest ik de kentekenpapieren inleveren (ik kreeg wel een kopie terug). De platen mocht ik gewoon houden. Misschien kan PieterFastback even verduidelijken wat hij precies van de RDW terug ontvangen heeft?

Re: RDW keuring met USA title (kenteken)

Geplaatst: vr 03 apr, 2020 09:42
door peer
Platen hoef je nooit in te leveren, sterker nog, veel auto's hebben de platen er nieteens meer opzitten. Dat is andersom ook, als je een auto uitvoerd in nederland moet je die ook inleveren in nederland, je komt dan in het buitenland zonder platen.

Kenteken is inderdaad een ander geval, volgensmij is dit vooral om misbruik te voorkomen.