Roof waardevolle oldtimes - Politie doet invallen en arrestaties rond Heerlen

Leuke,informatieve websites

Moderator: Shelby GT-H

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Neko-
Donateur 2014
Berichten: 5231
Lid geworden op: di 04 jul, 2006 19:05
Locatie: Utrecht

Roof waardevolle oldtimes - Politie doet invallen en arrestaties rond Heerlen

Bericht door Neko- »

Ik weet dat er in die regio geregeld wel eens meldingen van Mustangs gedaan word die ineens weg zijn. Nu worden Mustangs wel niet expliciet benoemd, maar hopelijk betekent dit dat er minder ontvreemd zullen worden in de toekomst, en dat er mogelijk wat auto's toch terug bij de eigenaren kunnen komen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1496429 ... io-heerlen
Heerlen - In een gezamenlijke actie zijn dinsdagochtend op verschillende plekken in Nederland, Duitsland en België invallen gedaan, personen gearresteerd en waardevolle oldtimers in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie in Limburg heeft na vragen van De Telegraaf bevestigd dat er ook invallen en aanhoudingen in de regio Heerlen waren.

De actie, geleid vanuit Duitsland, was gericht tegen een bende die dure oldtimers ontvreemdde. Speciale eenheden van de politie sloegen rond zes uur in de ochtend toe op twaalf locaties in de regio Heerlen en op vier locaties in de regio Maasmechelen, net over onze grens.

De dieven sloegen hun slag voornamelijk op opritten en in ondergrondse garages. De vaak zeer waardevolle auto’s verdwenen meestal ’s nachts, de eigenaren zagen deze nooit meer terug.

Het gaat om meer dan vijftig oude Porsches 911, Mercedessen Pagode en motoren die de afgelopen jaren zijn gestolen. De waarde van de buit zou in totaal vele miljoenen euro’s bedragen.

Na meerdere politie-invallen werden in opdracht van het OM in Düsseldorf in de regio Heerlen drie en in België twee verdachten aangehouden. Het OM gaf aan nog niet meer te kunnen vertellen, omdat het onderzoek vanuit Duitsland wordt geleid, maar later op de dag meer informatie te kunnen geven.

In Düsseldorf doet de politie al sinds het begin van het jaar onderzoek naar zeven gevallen van gestolen luxe klassieke auto’s, waaronder vier andere 911’s, meldt ook Bild. Agenten zijn momenteel bezig met het verzamelen van al het bewijsmateriaal. Er is ook beslag gelegd op veel goederen.
2002 GT 4.6 V8 - Silver
Pony Far Away From Home
Silver Mustang Registry #0009
Gebruikersavatar
sjirafje
Berichten: 693
Lid geworden op: do 29 okt, 2015 23:14
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Roof waardevolle oldtimes - Politie doet invallen en arrestaties rond Heerlen

Bericht door sjirafje »

Fijn dat de politie eens actie onderneemt! Wel jammer dat de politie hier pas in actie komt na onderzoek van de politie in Duitsland :roll: De reactie van de politie hier wanneer je je gestolen mustang op marktplaats ziet staan is: "Geen prioriteit". Als je dan voorstelt om zelf maar even langs te gaan dan wordt dat streng afgeraden...
Verzonden vanaf mijn smartphone of pc zonder Tapatalk

Mustang Coupe - 1965
http://mustang.sjirafje.nl/agenda.htm
Gebruikersavatar
Big_fun_58
Berichten: 1647
Lid geworden op: di 26 jul, 2005 12:18
Locatie: Mierlo

Re: Roof waardevolle oldtimes - Politie doet invallen en arrestaties rond Heerlen

Bericht door Big_fun_58 »

Las het vanmorgen. Goed nieuws. Ben benieuwt wat er boven water komt....
It's the M@DM@N.......... #>B-)
Plaats reactie

Terug naar “On the web”