Ongeluk gehad met de Mustang

Van alles en nog wat Ford/Mustang gerelateerd.

Moderator: Shelby GT-H

Gebruikersavatar
Neko-
Donateur 2014
Berichten: 5181
Lid geworden op: di 04 jul, 2006 19:05
Locatie: Utrecht

Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door Neko- »

Ik wil het toch even kwijt... Het zit me dwars, en ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik me nu eigenlijk voel na vandaag. Afgelopen week ging het wel (behoudens de donderdag in kwestie), maar na de melding van vanavond... Ik weet wel dat de eetlust me is vergaan. Heb vanavond nog niet gegeten, en heb eigenlijk ook geen trek.

Een aantal mensen heeft het waarschijnlijk via de Mustang club al gehoord, maar vorige week donderdag (27 augustus) is mijn Mustang door iemand anders buiten gebruik gesteld.

Donderdag avond 17:15, je wilt graag naar huis toe. Ik stond op een kruising voorgesorteerd om linksaf een oprit te nemen op de rechterbaan van de twee banen die linksaf gingen. Ik was aan het wachten voor een rood stoplicht, met naast mij ook nog een auto die ook aan het wachten was. Tegemoet komend verkeer werd stil gezet door het stoplicht aan de overkant, en ik kreeg groen licht.

Ik en de naast mij wachtende auto trokken op (alsmede de auto ACHTER de auto die naast me stond - welke zich opgeworpen heeft als getuige), toen een taxi blijkbaar besloot dat het oranje/rode licht voor de busbaan blijkbaar geen dwingende maatregel was. Dus die kwam over de busbaan heen (het reguliere verkeer stond twee rijen dik in file te wachten voor het stoplicht, dus de taxi moest de busbaan wel nemen om daar langs te kunnen rijden) vanaf de tegemoetkomende kant nog even de kruising overzetten.

Gevolg, hij raakte mij voor de voorband rechts voor, met een redelijke snelheid. Geen airbags uitgeklapt aan beide kanten, ook geen gewonden aan beide kanten, dus in zoverre positief. Van de twee auto's was de schade aan de taxi echter beduidend minder als de schade aan de Mustang. In de afhandeling van de schade formulieren is ook nog zat gebeurd, maar laat ik kort zijn: het heeft 2 uur geduurd om met name aan de kant van de taxi chauffeur en zijn baas dat schade formulier in te vullen. Met een lading woorden en gedoe... Niet echt iets waar je op zit te wachten als zoiets gebeurd. Het scheelde in ieder geval dat de bergingswagen ook op zich liet wachten. Dan heb je in ieder geval iets anders waar je ook op wacht.

Qua zichtbare schade: de voorbumper heeft een zodanige klap gehad dat deze naar voren is weg gekanteld van de auto af. Als gevolg daarvan zijn de mistlichten en koplampen dus ook weggetrokken van de auto. passagiers koplamp ligt in twee stukken, en de andere is zowiezo de ophangpunten kwijt. Een van de mistlichten is compleet weg (waarschijnlijk aan gort gereden op de kruising in de nasleep), en de andere zit nog op de bumper. Rechter voorspatbord zit deels in elkaar, en het linker voorspatbord heeft ook een tik gehad en is ontzet. Motorkap is op de hoek linksvoor beschadigd, en heeft de vergrendeling midden voor ook verbogen. De onderliggende stootbumper, en de bevestigingen daarvan hebben een duidelijk zet naar links gehad.

Motorisch heb ik de Mustang uiteindelijk zelf de bergingswagen opgereden. Geen lekkages, motor loopt gewoon goed. Lijkt ook gewoon goed te sturen en te sporen voor zover dat te controleren was. Alleen de voorkant zit echt in elkaar. Aldus het schadebedrijf zit er ook een kleine knik iets verderop ter hoogte van de voorkant van de motor, maar dat heb ik zelf niet gezien. Dat zie je waarschijnlijk het beste als de auto op de brug staat, en ik heb de auto zelf niet op een brug gezien. Ik heb op het moment ook geen officieel overzicht van de schade.

Wegens het gehele gehannes met de hagelschade afgelopen week heeft het even geduurd voor de expert langs kon komen. Is vandaag eindelijk gebeurd, en de betreffende man heeft (in tegenstelling tot wat mij beloofd was) geen contact met mij opgenomen, maar blijkbaar zo het een en ander vastgesteld. Vandaar dat ik vanavond (na werktijd) via het schadebedrijf moest horen dat de expert de auto 'economisch total loss' verklaard heeft. Uiteraard is de expert dan niet meer te bereiken, en ook de verzekeraar is pas maandag weer bereikbaar. Persoonlijk ben ik het nog niet eens met die conclusie en wil ik mogelijk een 2nd opinion, of in ieder geval een gesprek met de expert om te horen hoe hij tot zijn besluit gekomen is. Hoe heeft hij de dagwaarde van de auto bepaald, en wat is de schade precies, qua opsomming en kosten?

Morgen moet ik de leenauto (Toyota Aygo) weer inleveren bij het schadebedrijf. Ik denk dat ik wel even wat vragen ga stellen om meer duidelijkheid te krijgen.

Vooralsnog gebeurd er de aankomende 5 dagen dus nog niets met de auto. Anders dan dat er blijkbaar een vraag word uitgezet bij opkopers wat ze nog voor de auto willen geven. Van wat ik begrepen heb is een 'economisch total loss' een reparatieprijs met nieuwe onderdelen die hoger ligt als de dagwaarde van de auto. Na 5 dagen zou de verzekering (die ik ook nog wil spreken over de verdere stappen - de Mustang is overigens all-risk verzekerd) een uitspraak moeten doen over de som die zij gaan uitkeren. En dan kan het schadebedrijf kijken of ze daarmee eventueel met gebruikte onderdelen alsnog de reparatie kunnen uitvoeren.

Al met al... ik ben de Mustang op dit moment kwijt (en mogelijk permanent), en weet dus niet hoe de afwikkeling van de schade verder gaat verlopen. Als het aan mij ligt wil ik haar de weg gewoon weer op hebben. Maar ook dat is op dit moment een zaak die ik nog moet afwachten. Dekt de verzekering genoeg? Of moet ik zelf gaan bijbetalen? En zo ja, hoeveel is er nodig, en hoeveel ben ik bereid te spenderen? En vooral: hoe lang gaat alles duren? Of zal het neerkomen dat ik op een of andere wijze toch een andere auto zal moeten kopen?

Als gevolg van het geheel heb ik me in ieder geval onder voorbehoud aangemeld met de toertocht in Zeeland in oktober (wat verklaart waarom een aantal mensen bij TMCN er al van weten), en zie ik dit jaar het er eigenlijk niet meer van komen om meetings te bezoeken, anders dan eventueel met de auto van mijn moeder die ik zolang mag gebruiken.

De taxi in kwestie:

Afbeelding

En zo stond de Mustang er de 27e augustus dus bij:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Neko- op za 05 sep, 2015 11:39, 1 keer totaal gewijzigd.
2002 GT 4.6 V8 - Silver
Pony Far Away From Home
Silver Mustang Registry #0009
Gebruikersavatar
philip
Berichten: 698
Lid geworden op: zo 28 jun, 2009 19:47
Locatie: Torhout

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door philip »

Dat is echt wel balen.
Hopelijk komt het allemaal in orde en worden de kosten netjes gedekt. Zou iig niet te snel toegeven en blijven druk uitoefenen op de expert EN je verzekeringsagent.
Toch dikswijls hetzelfde probleem met verzekeringen. Als je moet betalen kost het een pak maar als zij moeten betalen ... pas dan maar op.
Veel succes!
Mustang 2005 GT Convertible - Screaming Yellow - " still to be checked" RWHP - ??? Nm Koppel
Way to many mods to tell ... But it sure feels nice to be blown by twins ;)
Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 2152
Lid geworden op: di 06 jul, 2010 13:21
Contacteer:

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door Eric »

Dat is balen man, hij is flink geraakt zo te zien.

Een economisch total-loss discussie is altijd ontzettend vervelend en draait uiteindelijk meestal om de dagwaarde. De meeste experts willen wel meewerken aan afwikkeling met 'behoud van restanten', wat inhoudt dat je een uitkering krijgt en het wrak toch mag houden. Zeker omdat je niet zelf schuldig bent kun je hier waarschijnlijk wel aanspraak op maken. Veel succes ermee en denk vooraf nog eens goed na of je het gedoe met reparatie wel aan wilt of liever een andere koopt. Dan kun je later in gesprek met de expert ook meteen spijkers met koppen slaan.
2016 GT Fastback
1995 GT Coupe - Project SAL1-LL
1995 GT Convertible - Bone stock
Gebruikersavatar
aart
Berichten: 702
Lid geworden op: do 23 mei, 2013 18:51
Locatie: Sweetlake zuid Holland

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door aart »

Zo dan, dat is zo te zien een flinke klap geweest, echt balen dat je de dupe wordt van zo'n taxi chauffeur die denkt dat de verkeersregels niet voor hem gelden.
Wellicht dat je de taxi-chauffeur persoonlijk aansprakelijk kan stellen omdat hij willens en wetens de verkeersregels negeert met als gevolg jou verlies van de mustang.

In ieder geval heel veel succes met de afhandeling

Aart
je kan beter om vergiffenis vragen, dan om toestemming

2012 ford mustang GT california special 5.0 V8
Gebruikersavatar
Scorpion2k
Berichten: 144
Lid geworden op: zo 16 sep, 2012 19:20

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door Scorpion2k »

Wat een vreselijk vervelende gebeurtenis. Ik kan je helaas nergens in adviseren, maar wil je wel veel succes wensen. Het doet veel pijn als je zo'n mooie persoonlijke auto zo ziet staan. Sterkte!
Gebruikersavatar
chrisrombouts
Donateur 2014
Berichten: 1188
Lid geworden op: wo 18 mei, 2011 19:36
Locatie: Noord-Brabant

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door chrisrombouts »

Jeetje Neko , dat is klote zeg !! Potverdomme.
Ik zag van de week inderdaad een paar opmerkingen van je voorbij komen dat je even geen beschikking
had over je auto en zo maar wist ik veel.
Je zou zo'n l.. van een taxi chaufeur toch wat aan doen. :censored:
Verschrikkelijk om deze foto's van je geliefde pony te zien zeg. Ik schrik ervan.
Ons aller nachtmerrie. Ik hoop dan ook van harte dat ze het naar je zin gaan afhandelen.
Het zal een hele touwtrekkerij gaan worden vrees ik. Bureaucratie ten top.
Probeer toch rustig te blijven ! Voornaamste is dat jij ongedeerd bent.
Voor hetzelfde geld zat je moeder naast je en pakt hij je vol in de flank.
Zal dus geen troost zijn maar voor hetzelfde geld had het nog slechter af kunnen lopen.
Sterkte dan maar Neko. (Juriaan is het geloof ik toch ?)
Groetjes van Chris.
- 06 Mustang , V6-premium + Pony package + veel meer ! SOLD 2016
- 2015 Mustang Ecoboost Coupe, loaded ! OSCAAR 2015 Pacecar. FOR SALE !
- 2017 Mustang GT

"A stampede is louder than a heartbeat"
Gebruikersavatar
1967coupe
Adverteerder
Berichten: 7966
Lid geworden op: za 25 sep, 2004 17:54
Locatie: Dalfsen
Contacteer:

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door 1967coupe »

Ik ben 1 van de 1e die dit te horen kreeg, inderdaad via TMCN. Heb al een tijdje met Jurriaan heen en weer ge-pb-t over het verloop.
We kennen elkaar inmiddels wat langer en ik kan uit de berichten wel opmaken dat je er behoorlijk van onder de indruk/overstuur bent.
Ik weet ook dat je helemaal gek bent van het model en kleur anders ga je niet naar de VS voor een speciale meeting voor de grey mustangs.

Succes met de afhandeling en we houden contact.

Hopelijk tot de 13e.

Gr
Rene
Europees importeur van de snake-eyes http://www.snake-eyeshop.eu
US Car Gifts nu ook op facebook, https://www.facebook.com/pages/US-Car-G ... 5142961549
http://www.uscargifts.nl
Craneman
Berichten: 887
Lid geworden op: ma 20 feb, 2012 22:10
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door Craneman »

Valt me ff geen zinnig commentaar in dat ik hier kan plaatsen, maar dit zegt weer genoeg over het gedrag van veel taxi-chauffeurs. Zolang het hun eigen wagen niet is, scheuren ze er op los om nog maar te zwijgen over andere a-sociale praktijken op de weg.

De slachtoffers zitten met de ellende. Kan me goed voorstellen hoe je je voelt.

Sterkte en succes met de afhandeling!

Randy
Ford Mustang....WAY OF LIFE!!!!!!
Gebruikersavatar
WietseH
Berichten: 722
Lid geworden op: ma 28 apr, 2014 21:44
Locatie: Groningen

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door WietseH »

Dit is de nachtmerrie van iedere autoliefhebber.
Walgelijk dat je van de kant van de tegenpartij daarbij ook nog zo'n tegenwerking had.
Doet mij er weer aan denken dat het misschien toch verstandig is om een taxatierapport van de auto te laten maken, dan sta je in dit soort gevallen misschien net even sterker.

Ik hoop dat alles uiteindelijk naar tevredenheid afgehandeld wordt, heel veel sterkte ermee gewenst!
Gebruikersavatar
1970TwisterSpecial
Moderator
Berichten: 5335
Lid geworden op: wo 14 apr, 2004 21:33
Locatie: net ff buituh ut Westland
Contacteer:

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door 1970TwisterSpecial »

Voornaamste ding is dat je zelf OK bent.
Voor jou, die z'n Mustang als daily ride gebruikt is het extra lastig om zonder te zitten.

Economisch total loss ? was de auto getaxeerd ?
Van jou beschrijving betreft het alleen plaatschade, maar wellicht komt er bij demontage nog meer naar voren.
Hopelijk werkt de verzekering een beetje mee.
grtz, Ronald
- 1970 Mach1 Twister Special
- 1979 Indianapolis Pace Car Special
- 1979 Indy Pace Car Go-Kart
- 2007 Saleen Parnelli Jones # 161
Organiser of Mustang Valley since 2009
Gebruikersavatar
CAT
Berichten: 284
Lid geworden op: vr 29 jul, 2011 08:36
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door CAT »

Het is altijd hetzelfde met dat total loss op economische waarde. je betaald jaren verzekering en als je dan eens iets tegenkomt betalen ze niet omdat de auto zogezegd al te oud is. Heb het ook al gehad met de moto. Proberen een zo hoog mogelijk bedrag te krijgen en dan zien of je auto aan een zo hooog mogelijke restwaarde kan verkopen aan een opkoper of eventueel zelf bijleggen om ( meestal met verlies ) de auto toch te laten herstellen. Als je zelf de herstellingen kan dien is het misschien wel de moeite waard.

Daarom zijn het ook meestal opkopers uit Polen ed die via via de auto's opkopen om daar voor 2 keer niets de auto te herstellen.

Hoop het beste voor een goede afwikkeling.
Gebruikersavatar
Neko-
Donateur 2014
Berichten: 5181
Lid geworden op: di 04 jul, 2006 19:05
Locatie: Utrecht

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door Neko- »

Bedankt allen.

Ga vandaag eerst het taxatie rapport van de dagwaarde van de auto eens opvragen bij het schadebedrijf, alsmede een overzicht van de kosten van de schade. Ik moet m'n leenauto toch inleveren, dus dan ben ik er toch.

De auto was voordien niet getaxeerd, dus daarover hoeven we niet te twisten.
2002 GT 4.6 V8 - Silver
Pony Far Away From Home
Silver Mustang Registry #0009
Gebruikersavatar
MarcelD
Berichten: 178
Lid geworden op: ma 29 dec, 2014 21:23

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door MarcelD »

Auw, dat doet pijn. Veel sterkte en succes met een hopelijk positieve afhandeling van de schade.

mvg

Marcel
Gebruikersavatar
Mack
Super User
Berichten: 5108
Lid geworden op: ma 30 jan, 2006 13:43
Locatie: Rotterdam

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door Mack »

Jeetje Jur, da's mooi k*t!!! Inderdaad de nachtmerrie van elke Mustang-eigenaar omdat je eigen waarde en de verzekeringswaarde vaak zo ver uit elkaar liggen.

De schade lijkt me relatief simpel te fixen, zelfs als het chassis een klap heeft gehad. Voorschermen, bumper, lampjes en een motorkap zijn wel te krijgen. Dus mijn eerste gedachte was dan ook: zelf de auto opkopen en herstellen. Ik ken de regels niet maar volgens mij moet dat kunnen.

Sterkte in ieder geval!!!
Mack
1998 Ford Mustang GT
Because BLUE
Gebruikersavatar
1967coupe
Adverteerder
Berichten: 7966
Lid geworden op: za 25 sep, 2004 17:54
Locatie: Dalfsen
Contacteer:

Re: Ongeluk gehad met de Mustang

Bericht door 1967coupe »

Je hoeft je auto toch niet te kopen? Hij is total loss door een ander dus je krijgt gewoon een bedrag met behoud van "wrak". (Dacht ik)

Gr
Rene
Europees importeur van de snake-eyes http://www.snake-eyeshop.eu
US Car Gifts nu ook op facebook, https://www.facebook.com/pages/US-Car-G ... 5142961549
http://www.uscargifts.nl
Plaats reactie

Terug naar “Lounge”