Pagina 1 van 1

Strokerzuiger probleem?

Geplaatst: vr 06 sep, 2019 19:59
door Big_fun_58
Ik bekeek een setje bijna nieuwe zuigers van een stroker motor vandaag en ik ondekte in 5 van de 8 zuigers een aantal scheuren in de zuiger.
De eigenaar had hier totaal geen benul van.....
Daar ik weet dat er hier aardig wat Mustang liefhebbers zijn die een small block stroker motor hebben dus ik raad aan om (als je daar eens aan toe komt) met een scoop naar de binnenzijde van de zuigers te kijken of ze niet hetzelfde probleem hebben. Een gewaardschuwd Ford liefhebber telt voor 2....

Image

Image

Image

Image

Image

Re: Strokerzuiger probleem?

Geplaatst: za 07 sep, 2019 05:13
door 1970TwisterSpecial
Dit ziet er inderdaad erg verontrustend uit.
Of dit nu stroker-gerelateerd is of aan de configuratie van deze stroker motor ligt zal de vraag blijven.
Dit kan natuurlijk ook aan het merk zuigers liggen, of een foute batch zijn geweest.

Maar het kan nooit kwaad om, als de carterpan er af ligt, te inspecteren of dit nog in orde is.

Re: Strokerzuiger probleem?

Geplaatst: za 07 sep, 2019 15:17
door Gearz
Ik verwacht niet zo zeer dat dit een specifiek stroker gerelateerd probleem is, zeker niet aangezien de cracks bovenin de zuiger (ringland) lijken te zitten. Meest voorkomende en typische schade bij strokerzuigers is juist op de skirts (aangezien strokerzuigers meer sideload krijgen door de toegenomen krukasslag).

Ik zou de eerst mogelijke oorzaak in dit geval eerder zoeken in een detonatie probleem, veroorzaakt door een foutieve timing, verkeerde brandstof, een veel te hoge excessieve compressie ratio, of een combinatie van voorgaande.

Ik zou zeker de compressie ratio eens berekenen aan de hand van de gebruikte componenten en mogelijke bewerkingen, ik heb (vooral in Nederland) al diverse malen fris gereviseerde/gebouwde blokken langs zien komen van motorbouwers met gebrek aan kennis die geen idee hebben van hoe ze afzonderlijke onderdelen op elkaar af moeten stemmen en wat de consequenties kunnen zijn van als ze dat nalaten.

Michel.